Säg hej, rensa lådor före 31/8 – och ring innan du grillar

Hej,just nu är det folk på lotterna nästan dygnet runt. Några är uppe i ottan för att vattna, andra kommer nästan vid mörkrets inbrott. Och några jobbar när solen står som högst. Nu är vi också många som kan skörda. Härligt!

Kanske kan också våra 14 nya medlemmar skörda lite, trots att de kom igång senare än vi andra. Om ni inte redan hälsat på dem säg hej och hjälp dem tillrätta. Det är så mycket information man får när man är ny och det är lätt att glömma.

Jag är så glad över hur generösa och snälla ni medlemmar är. Det är många som, liksom jag (tack snälla grannarna i kvarter C!), får hjälp att vattna och hålla koll så att ingen obehörig smakar för mycket på godsakerna när vi drar iväg på våra olika ledigheter. Solen och värmen är tuffa mot plantorna nu och det är mycket som behöver vatten. Fortsätt att hjälpa varandra. Det behöver både vi och växterna.

Rena redskap roligare
Eftersom vi är många som är i farten så blir det också trångt om redskapen ibland. Var snäll och lämna tillbaka dem i bodarna när du är klar så dina grannar inte behöver gå runt och leta efter grejorna. Och var bussig och se till att de är rengjorda också. Det blir så mycket trevligare då : )

Rakare och redigare – men nästa år
Det är ett tag sedan tillsynen blev klar. Tack alla för fina insatser! Tyvärr är kampen mot ogräset inte över. Ge gärna det som växer i våra gångar en omgång till nu under sommaren! Vill du ge dig på gräsmattorna finns gräsklippare i boden. Om du har en lott där kanterna inte håller sig på plats eller där hela lotten börjat svälla över sina breddar ska du vara beredd på att styrelsen kommer att jobba fram ett förslag på hur vi ska kunna mäta upp lotterna på nytt och se till att alla kanter blir hela, raka och fina inför nästa års tillsyn. Kan vara läge för dig att börja tänka på det redan till höstbruket alltså.

Märk dina grejor i görna lådorna före 31 augusti
Du som har lott på Viktoria får gärna lägga lite tid tillsammans med dina grannar på att gå igenom de gröna gemensamma lådorna. Märka upp det som är era egna grejor senast den 31 augusti. I september eller på höstens städning kommer vi att tömma lådorna. De saker som inte är märkta med namn och lottnummer blir föreningens – om de går att använda. Det som inte går att använda slänger vi. Sannolikt finns det grejor som hör till medlemmar som lämnat föreningen, så där som det blir också i cykelförråd och på vindar och i källare. Vi hoppas i alla fall skapa plats i lådorna för det är fler medlemmar som vill kunna förvara grejor där.

Utan lås på dass
Hittills har det verkat som att det har fungerat utan lås på Bajamajan. Så vi låter det vara så.

Grilla gärna – men ring först
Sist men inte minst. Idag blev det eldningsförbud i Stockholms län. Kolla alltid Storstockholms brandförsvars telefonsvarare 08-454 83 39 så att du vet om det är tillåtet att grilla eller inte. Och var noga när du släcker. Hellre för mycket vatten än för lite så att varenda liten glöd försvinner.

Skriv så läser vi
Nu under sommaren så bevakar vi i styrelsen mejlen lite mer sporadiskt. Men låt inte det hindra att du skickar dina tankar, frågor och förslag. Det är så trevlig och bra att du säger grejor till oss när vi ses, men ofta är vi styrelseledamöter mitt i vårt eget odlande då och så kommer vi inte ihåg att skriva upp vad som sagts när vi kommer hem… Och kanske är det just nu, mitt i säsongen, som du kommer på de grejor som verkligen kan göra föreningen och våra lotter bättre. Sådant som behöver bli motioner till nästa årsmöte. Motionstiden ligger ju inte förrän kring nyår. Men då är det vinter. Skriv nu istället : )

Solvarma hälsningar
/Styrelsen genom Malin

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s