Trädgårdsarbete är lika nyttigt som att jogga eller träna på gym

Hej alla medlemmar,äntligen är våren här på riktigt. Det går nästan att se från timme till timme hur löven slår ut! 

Många olika tack
Städveckorna ligger bakom oss. Stort tack till er alla som jobbat och gjort så fint! På Odin upptäcktes i samband med städningen vinbärskvalster vilket gjorde att några medlemmar fick klippa ner sina svartvinbärsbuskar rejlät. Ingen rolig start på vårbruket. Men viktigt att vi hjälps åt att hålla uppsyn över oönskade små odjur. Tack David för din sakkunskap!

Igår söndag var Brf Viktoriagatan snälla nog att låta oss slänga vårt grovavfall i en containter de beställt till sin städdag. Ett extra tack till Margaret, Maria T och Pontus som med kort varsel drog på sig jackor och arbetshandskar. I kvällsregnet körde vi skottkärra efter skottkärra tills allt skräp var borta. Resten av sommaren är det bara ris som och växtrester vi lägger på hög eller i kompost. Skräp av annat slag tar vi med oss från området själva. 

Snart kommer 13 nya medlemmar
En annan medlem som jobbar hårt just nu är Björn som har hand om våra kölistor. Tack! 13 lotter ska delas ut och i dagarna är bytena från den interna listan klara. Nu går turen vidare till den externa listan. I månadsskiftet bör allt vara klart och vi får 13 nya medlemmar att välkomna : ) Ta hand lite extra om dem när de kommer. Det är så mycket att hålla reda på när man är ny och då behöver man verkligen sina fina grannar.
De nya kommer också att vilja ha plats för sina saker i redskapslådorna. Sannolikt finns en hel grejor där som ingen äger (så där som det blir med cyklar i cykelrum när folk flyttar…) och kanske en del skräp? I luckan mellan sådd och skörd får du gärna prata ihop dig med dina kvartersgrannar – rensa, släng och märk upp med namn och lottnummer.

Smidiga och snygga passager
På tal om att vara fina grannar så hör det också våren/försommaren till att vi gör tillsyn på alla lotter i början av juni. Det kommer ett separat mejl om det, men planera redan nu för när du ska rensa grusgång och snygga till gångarna mellan lotterna. Och viktigast av allt, se till att det inte finns något som man kan göra sig illa på när man går förbi din lott.

Lås när du går på toa
För att vi ska få ha vår toa fräsch och i fred provar vi i år att ha baja-majan på Viktoria låst. Nyckeln hänger vi snart i en av förrådsbodarna. Vi skickar ett mejl när lås och nyckel är på plats.

Forskningsresultat visar det vi redan vet : )
Till sist är det fantastiskt att konstatera att brittiska forskare nu kommit underfund med att de som arbetar i trädgården två-tre gånger i veckan sänker stressnivån med 4,2 procent och ökar sitt mentala välmående med 4,1 procent jämfört med en kontrollgrupp. Det är jämförbart med den effekt du får av att springa eller cykla i högt tempo i åtminstone 20 minuter åt gången, fyra gånger i veckan. Läs mer om studien här

Soliga hälsningar
/Malin och styrelsen

Länkar i meddelandet (1)

Att påta i trädgården är lika bra fö…


Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s