Välkommen på vårstädning 17-30 april!

Som du säkert förstår gör Coronapandemin att alla vi medlemmar även denna vår får vårstäda på koloniföreningens område utan att ha gemensamma städdagar.

Istället har vi två hela städveckor från lördagen den 17 april till 30 april. På det sättet kan du välja de tider som passar dig bäst och göra din del av jobbet utan att behöva krocka med andra.

För dig som är ny i föreningen är det bra att veta att det ingår för alla medlemmar att delta i städning av vårt gemensamma minst en gång per år.

Hur vet jag vad jag ska göra?

I redskapsbodarna på både Odin och Viktoria kommer det från och med lördag morgon den 17 april att finnas

·         En lista med arbetsuppgifter. Där väljer du en uppgift som du vill göra. Några saker som till exempel att gräva om komposterna är tungt jobb så gå ihop några stycken och dela på det.

·         En lista där du skriver upp ditt lottnummer, numret på det jobb du valt och datum när du är klar.

På de två städhelgerna kommer några av styrelsens medlemmar att vara på plats i gula västar för att hjälpa till och svara på frågor om städningen:

·         Lördag 17 april kl 13-16

·         Söndag 18 april kl 10-13

·         Lördag 24 april kl 13-16

·         Söndag 25 april kl 10-13

Hur gör vi med sopor och avfall?

Vi sorterar och fraktar bara bort grovt trädgårdsavfall, alltså:

·         Ris

·         Obehandlat trä – virke/brädor

Föreningen tar inte hand om impregnerat eller behandlat trä, plast eller andra sorters sopor. De får var och en ta hand om själv.

På Viktoria finns en förberedd sorteringsstation. Dit ska allt grovt trädgårdsavfall från både Odin och Viktoria. Följ skyltarna som visar var du ska lägga vad så underlättar du arbetet med borttransport som styrelsen ordnar.

Grinden (staketet mot Hagalundsgatan) kommer att vara öppet under helgerna för att det ska vara enklare att ta grovt trädgårdsavfall från Odin till Viktoria. Avfallet kommer att tas bort från Viktoria efter 30 april.

På Odin finns också en orange ”Big Bag” för icke komposterbart avfall. Den är till för dem som inte själva klarar att ta sitt avfall till Viktoria. Det finns några snälla medlemmar som hjälper till att ta den till Viktoria för tömning då och då.
När slås vattnet på?I år har april verkligen visat vad ordet aprilväder betyder med snö så sent som igår. Men nu har vi bestämt att på fredag den 16 april är våren här och då slår vi på vattnet. Sedan är en av arbetsuppgifterna på lördagen att bära ut slangar och munstycken och montera i varje kvarter.  

När kommer jord och gödsel som jag beställt?Jord, barkmull och gödsel levereras någon gång mellan den 19 och 23 april. Vi har ännu inte fått exakt besked om dag. Så helgen den 24-25 kommer några av oss att behöva hjälpa till med att dela ut säckar till dem som inte orkar frakta själva.  
När ska jag ha ordning på min lott?

Du har fram till den 1 juni att göra ordning din lott för säsongen. Då ska också gångarna mellan lotterna och de breda grusgångarna som gränsar till din lott vara snygga och prydliga. Det är ett delat ansvar i varje kvarter att klippa gräset i varje kvarter. Vi återkommer med mer information om när vi går tillsyn i år och hur den går till.

Anledningen till att vi har de här reglerna är att vi arrenderar marken vi odlar på av Solna stad. I avtalet ingår att vi ska se till att området är trevligt både för oss som har lyckan att få odla, och för dem som tar en promenad genom området och får se allt det fina vi åstadkommer tillsammans.   

Vårsoliga hälsningar!/Malin Bengtsson (ny ordförande) på uppdrag av styrelsen

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s