Städdagarna flyttade till 23-24 april. Beställ jord senast 3 april. Och mer…

Hej alla medlemmar,

Trots att vi känt av vårsolen så har vi inte vädrets makter med oss. Därför flyttar vi städdagarna till 23-24 april.

Det är fortfarande tjäle i marken och nästa vecka är det kyla och till och med snö på ingång. Vi kan alltså vare sig sätta på vatten, vända komposter, kanthugga grusgångar eller göra andra uppgifter nästa helg.

Vi är medvetna om att 23-24 april är sent, men helgerna som innehåller påsk och påsklov är inte bra för att samlas och arbeta. Så vi får vänta med det gemensamma och istället börja greja lite på våra egna lotter så fort vädret tillåter. 

Vi hoppas att ni har förståelse för detta och kan planera om i era kalendrar. Det är extra viktigt eftersom vi nu är tillbaka i ordinarie rutiner och det innebär att de av oss som inte är med och städar får betala en städavgift på 500 kronor. Kan man omöjligt städa den helgen kan man delta på höstens städning istället. Gör man det behöver man inte betala städavgift.

VÅRSTÄDNING: 

Lördag 23 april kl 13−16 och

Söndag 24 april kl 10−13.

På Viktoria städar kvarteren A, B, C, D och på Odin: M (kryddlotter), N och O 1-4.

Vi grillar på Odin. 

BESTÄLL JORD & GÖDSEL senast 3 APRIL

Vår kolonikompis Heresh Nestani är snäll och samordnar inköp av jord och gödsel från tälje trädgårdsprodukter även i år. Varje säck du beställer kostar 95 kronor.

  • Planteringsjord 70 liter/säck
  • Kogödsel 50 liter/säck
  • Barkmull 70 liter/säck
  1. Maila till hereshs@gmail.com senast den 3 april. Skriv ditt namn, lottnummer, telefonnummer samt vad och hur mycket du vill beställa. Meddela också om du behöver bärhjälp, och för er som kan hjälpa till att fördela säckarna ni är välkomna att höra av er. 

  2. Betala in pengarna ( Totalt antal säckar x 95 kr) till Swish: 073 65 85 328 (Heresh Nestani). För er som inte har Swish kontakta Heresh.

Frågor om detta tar du direkt med Heresh.  Mejl: hereshs@gmail.com, mobil: 073-6585 328

SÄTTA PÅ VATTEN

Så snart vi bedömer att frysrisken är över sätter vi på vattnet. Men det är väderberoende och beroende av att några medlemmar kan hjälpa till med slangar och munstycken. Hör av dig till styrelsen så vi vet om du kan vara stand by för att hjälpa till när vattnet ska igång. 

HÅRDARE REGLER FÖR KOMPOST och BOKASHI

Solna stads miljöinspektör har i februari 2022 påpekat att vi behöver strama åt hanteringen kring kompostering. Det innebär att medlemmar som vill kompostera annat än trädgårdsavfall som löv, grenar eller växtrester från den egna lotten, till exempel matavfall eller bokashi, behöver göra en anmälan och betala en avgift på 2792 kronor för detta till Solna stad.

I arrendeavtalet vi har med staden har vi lovat att följa deras regler. Vi har alltså inget val utan måste följa detta. Bakom det hela ligger bland annat att vi befinner oss i tätbebyggt område och att vi inte ska gynna förekomst av råttor eller andra skadedjur.

Gör du en anmälan och betalar avgiften måste du skicka en kopia på detta till föreningen så att tillsynsgruppen vet vilka som har tillstånd.

VI KOLLAR KVALSTER

I dagarna går vi en inspektionsrunda och kollar om vinbärskvalstren håller sig borta eller är tillbaka och bråkar. Om dina buskar har angrepp blir du kontaktad av Lotten Persson Bränn som ger instruktioner om du behöver ta bort busken eller om det räcker med att klippa ner den.

ÅRSMÖTET AVKLARAT – NU BÖRJAR ETT NYTT ÅR

I onsdags kväll hade vi årsmöte. Mötet leddes föredömligt av föreningens tidigare ordförande Birgitta Walkendorf och Axel Östlund förde protokollet. Tack för det!

Vi välkomnar David Fagerlind och Mariia Tsokol till styrelsen : ) Och skickar ett varmt tack till Jasmina Pacariz och Sini Siambalis som lämnar den.

Årsmötet antog det nya förslaget till ordningsregler och nu väntar vi på att Solna stad ska ge grönt ljus för att de ska börja gälla. 

När protokollet är färdigt och justerat skickar vi ut det. 

Vi ses på lotterna!

/Malin och styrelsen

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s