Risk för vattenkrångel i sommar – Hjälp till!

Hej alla!
Rackarns vad det växer! Kul och utmanande att hänga med när det går så fort. Och vi har några gemensamma utmaningar också. Därför ber jag dig att läsa det här långa mejlet noga.

 Risk för vattenkrångel i sommar – Kan du göra en insats?

Vi behöver medlemmar som kan turas om att vara vattenjour under sommarveckorna 26-32 = 27 juni-14 augusti. Utan det kan vi, i värsta fall, hamna i ett läge där något kvarter inte kan ta vatten i sin vattenpost. Och då får kvarteren runt om dela med sig. Det vill vi helst undvika. 

Tidigare har vi haft händiga medlemmar med rutin på hur vårt vatten fungerar som varit hemma på somrarna. De har kunnat sätta på, stänga av och ryckt ut och bytt delar vid vattenposterna om något gått sönder. 

Det har vi inte i år!

Alltså behöver vi hjälp. Du får en introduktion i hur och var vi slår på och av vatten och instruktioner kring vilka de vanligaste problemen är, reservdelar och verktyg finns. Hör av  dig till kolonin_hagalund@yahoo.se så blir du uppringd av någon av oss i styrelsen.Utan vatten blir det inte mycket odling. På längre sikt behöver vi en arbetsgrupp som kan ta fram en reparations- och underhållsplan för våra vattenposter som börjar bli gamla och slitna. Säg till om du kan vara del i den gruppen också.

Vi behöver dig som kan göra träarbeten och reparationer?Grindar, staket och en del annat behöver lagas. Vi söker medlemmar som tar sig an uppgiften att laga och hålla efter. Hör av dig (se ovan) så berättar vi mer!

Vi har fått 11 nya kompisar : )

Som vanligt på våren har vi haft glädjen att dela ut lotter till nya medlemmar. Det är lika roligt varje år att träffa dem som väntat och längtat. De flesta har sått i kö i tre år. Några är nybörjare, andra har mycket odlingsvana. Men alla är nya hos oss, så vi får verkligen hjälpas åt att guida kring hur saker och ting funkar. 

 Varmt välkomna säger vi till Özkan, Gudrun, Ursula, Gary, Tova, Claire, Ulrica, Karin, Maria, Suzanne och Sara med familjer!

Kan du gå på möte om Hagalunds framtid 11 maj?

Föreningen Ett levande Hagalund har bjudit in till workshop om Hagalunds framtid den 11 maj kl 13-16 i Borådets lokal på Signalistens gård. På agendan finns frågor som:

o   Vad krävs för att vi ska ha ett levande, tryggt och trivsamt Hagalund 2030?

o   Hur ser befolkningsutvecklingen ut? I Hagalund och i närområdena? Ålder m m.

o   Vad händer i Hagalund och i omgivningen som kan påverka Hagalunds framtida 

o   utveckling? Positivt?  Negativt?

o   Boende, arbetsplatser, handel, restauranger, samhällsservice, kommunikationer, 

o   Grönområden och rekreation

Vi behöver 2 medlemmar som vill representera föreningen och påverka områdets framtid. Mejla kolonin_hagalund@yahoo.se senast den 6 juni om du kan och vill delta.

Föreningen tar mer plats i region och förbund

För någon vecka sedan hade Koloniträdgårdsföreningens Östra regions årsmöte. Då valdes vår ordförande Malin Bengtsson in som en av tre representanter för Östra regionen till Koloniträdgårdsförbudets förbundsråd. Förbundsrådet är förbundets högsta beslutande organ som träffas en gång per år. Föreningens Rodi Rawej och Mariia Tsokol valdes som ersättare till förbundsrådet. Rodi Rawej valdes också in i Östra regionens styrelse. Både Rodi och Mariia Tsokol är medlemmar i regionens studiekommitté. 

Soliga hälsningar

/Styrelsen genom Malin 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s