Klarade du tillsynen i år? Här är de 3 vanligaste missarna

Hej alla,

Hej alla medlemmar!

Igår kväll den 1 juni gick tillsynsgruppen sin första tur genom området. De hälsar att det allra mesta är så himla fint : ) Men några av oss behöver fixa grejor innan de går nästa runda på tisdag 7 juni. 

Här är de 3 saker som flest missar:

1.     Kanterna runt lotten: De får inte luta utåt. De får inte finnas pinnar, armeringsjärn, plankor eller något annat som någon annan kan riva sig på eller snubbla över. Trist och i värsta fall tungt att åtgärda, men det ingår i ditt ansvar att få det gjort.

2.     Växter som hänger över gångar eller in på grannens lott. Fram med häcksax och sekatör! Dina växter ska hålla sig inom ramen för din lott. Då kommer alla fram och vi besvärar inte varandra.

3.     Grusgångarna kring din lott ska vara ogräsfria. Kratta, hyvla och göra ogräsjärnet till din bästa vän. Glöm inte att kratta ut om det finns grushögar kvar sedan arbetsdagen. 

Har du missat på punkterna ovan eller något annat i ordningsreglerna kommer du efter den 7 juni att få ett mejl av tillsynsgruppen. Lika bra att sätta fart nu alltså. 

Undrar du varför det är viktigt? Ordning och reda är ditt och mitt ansvar enligt både stadgar och ordningsregler. Vårt arrende med Solna stad bygger på det. Det är vi rädda om så att vi får fortsätta odla i många år framåt. När vi blev medlemmar lovade vi varandra att hålla snyggt och fint genom att skriva på arrendeavtal och betala avgift till föreningen. Nu håller vi det löftet.

Har du redan gjort allt? Bortse från den här påminnelsen. Och kom ihåg att de som odlar sitt första år har lite längre tid på sig att komma i ordning. 

Vänliga hälsningar

/Tillsynsgruppen och styrelsen genom Malin

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s