Bär, hundar och att förlora en tävling innan den ens har börjat

Hej alla,

så drog kylan in några dagar och regnet skvätter på oss då och då i alla fall här i Solna. På koloniområdet dignar vinbärsbuskarna av röda klasar, hallonen börjar göra entre och det blommar så vackert och doftar så gott.

Några påminnelser:

– Vi får ha med oss våra husdjur, men de får inte störa eller vara till besvär för andra kolonister. Så se till att alltid ha hunden i koppel. Då är vi säkra på att ingen behöver bli rädd eller störd.

– Vi odlar miljövänligt. Det betyder att vi inte kan använda blåkorn eller liknande gödsling.

– Hjälp varandra att vattna. Det betyder så mycket.

Långa strån söker klippare

Om du letar så finns gräsklippare i högra skjulet på Viktoria. Bjussa gärna på några minuter och snygga till gräsmattan i ditt kvarter och de gemensamma vid grillar och sitt platser.

Okända ansikten är antagligen hjälpare

Prata gärna trevligt med de nya ansikten ni ser, men förutsätt inte att det är något som är tokigt. Flera medlemmar har hört av sig och berättat att det är familjemedlemmar, grannar eller kompisar som hoppar in och sköter lotten när någon är bortrest. Så det är nog helt som det ska. Men det gör inget att de som kommer förstår att vi bryr oss om varandra och har lite koll på vilka som rör sig på området. Det är ju så tråkigt om man blir av med något man odlat.

Vill du dela med dig av dina bär eller annat?

Så här års brukar det uppstå lite frågor om bärplockning. Har du bär som du inte vill eller kan plocka själv och kan tänka dig att ge bort? Sätt upp en lapp på insidan av vänstra dörren (den där gräsklipparna står) på högra skjulet på Viktora. Skriv noga vilken lott, vilken typ av bär eller annat och ett telefonnummer så kan ni göra upp om det hela och skörden slipper gå till spillo.

Jag ligger illa till…

… i solrostävlingen. Det har inte blivit många timmar alls för mig med fingrarna i jorden den här säsongen. Och de få frön jag satte kom på plats sent. Några taniga stackare kämpar på men jag är långt ifrån någon vinnare. Hoppas få se att några av er andra lyckats bättre : )

Fortsatt trevlig sommar!

/Malin

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s